Zdravstveni veterinarski certifikati

BAER certifikat za gluhoću i kardiološki certifikat

Specijalističke veterinarske ambulante Marković ovlaštene su od strane Hrvatskog Kinološkog Saveza za izdavanje certifikata o zdravstvenom stanju pasa – BAER certifikat za gluhoću i kardiološki certifikat kojim se potvrđuje odsustvo prirođenih i stečenih bolesti srca i velikih krvnih žila.

BAER test – slušni evocirani odgovor moždanog debla

Specijalističke veterinarske ambulante Marković su jedina veterinarska organizacija u Hrvatskoj koja nudi nudi testiranje sluha pasa i mačaka BAER testom. Testiraju se štenci/mačići za procjenu kongenitalne gluhoće te odrasli psi i mačke sa sumnjom na stečeni gubitak sluha.

BAER (eng.Brainstem auditory evoked response; hrv.slušni evocirani odgovor moždanog debla) je objektivni slušni elektrofiziološki test koji se koristi za procjenu sluha. Bezbolan je, no zbog nemira se u mladih jedinki izvodi u sedaciji dok se kod odraslih životinja ukoliko su mirne naravi izvodi u potpuno svjesnom stanju.

U vanjski slušni kanal stavlja se slušalica koja emitira klik stimulans različite glasnoće, a u potkožje se pričvršćuju tri igličaste elektrode koje registriraju električnu aktivnost moždanog debla kao odgovor na auditorni stimulans i daju pisani zapis na uređaj.

U slučaju da životinja čuje “klik zvuk” električna aktivnost moždanog debla se očitava i zapisuje u uređaj u obliku krivulje, dok se kod gluhoće električna aktivnost ne očitava te je zapis u obliku ravne linije.

Po završetku testiranja izdaje se službeni certifikat kojim se utvrđuje postojanje ili odsustvo gluhoće kod psa ili mačke.

Specijalističke-Veterinarske-Ambulante-Marković-Usluge-Baer-Test

Zainteresirani za BAER testiranje sluha Vašeg ljubimca?

Kontaktirajte nas kako biste dobili potrebne informacije i rezervirali termin.

Kardiološki test

Specijalističe veterinarske ambulante Marković su od strane HVK ovlaštene za izdavanje uzgojnog kardiološkog certifikata.

Pregled se sastoji od općeg kliničkog pregleda s naglaskom na auskultaciju srca, ekg-a i ultrazvučnog pregleda srca.

EKG ili elektrokardiogram je zlatni standard za dijagnostiku aritmija  – nepravilnosti srčanog ritma. EKG-om se očitava i zapisuje električna aktivnost srca. Faze srčanog otkucaja očitavaju se elektrodama postavljenima na pazuhe i prepone životinja te se zapisuju u obliku vektorskog zapisa na milimetarski papir.

Standardni zapis se sastoji od od P vala, QRS kompleksa i T vala koji predstavljaju faze srčanog cikulsa – kontrakcije i opuštanja srca te koje se fiziološki ponavljaju u određenom vremenu i intervalu. Ukoliko postoji odstupanje u prijenosu električnog impulsa kroz srce, EKG zapis se mijenja na, za određenu aritmiju karakterističan način.

Ultrazvučnom pretragom srca dobiva se uvid u veličinu, debljinu i kontraktilnost srčanih komora te protoka krvi kroz srčane komore i pripadajuće zaliske te velike krvne žile koje dopremaju i otpremaju krv iz srca (kranijalna i kaudalna šuplja vena, plućna arterija, plućna vena i aorta). Ultrazvučnom pretragom mogu se dijagnosticirati mnoge urođene i stečene srčane mane.

Po završetku pregleda izdaje se kardiološki certifikat kojim se utvrđuje nepostojanje ili postojanje bolesti srca.

Specijalističke-Veterinarske-Ambulante-Marković-Usluge-Zdravstveno-veterinarski-certifikati-Kardiološki-Test

PREVENCIJA

Cjepljenje, zaštita od parazita i preventivni pregledi…

DIJAGNOSTIKA

Dijagnozu i liječenje utvrđujemo nizom dijagnostičkih metoda…

DERMATOLOGIJA

U našoj dermatološkoj ambulanti pružamo veliku mogućnost dijagnostike i liječenja bolesti kože, dlake, uha i noktiju…

INTERNA MEDICINA

Interna medicina pokriva liječenje bolesti dišnog, probavnog, kardiovaskularnog, urinarnog, endokrinološkog, imunološkog i neurološkog sustava te bolesti krvi i kože..

KARDIOLOGIJA

Kardiologija je subspecijalističko područje interne medicine koje obuhvaća bolesti i liječenje srca i krvnih žila…

ENDOKRINOLOGIJA

Endokrinologija pasa i mačaka bavi se dijagnostikom i liječenjem različitih vrsta organa koji proizvode hormone u tijelu….

KIRURGIJA

U kirurškoj sali naše ambulante svakodnevno radimo zahvate iz područja kirurgije mekih česti i elektivne zahvate kastracije muških i ženskih životinja…

PORODILJSTVO/REPRODUKTIVNO ZDRAVLJE

U sklopu Specijalističkih veterinarskih ambulanti Marković vodimo kompletnu brigu o reproduktivnom sustavu vaših ljubimaca. …

MIKROČIPIRANJE

Mikročip je malena kapsula ovalnog oblika veličine zrna riže, napravljena od stabilnog, čvrstog materijala i potpuno je neopasna za pse….

STOMATOLOGIJA

Kvalitetnom veterinarskom stomatološkom skrbi potičemo dugovječnost i poboljšanu kvalitetu života kućnih ljubimaca….

OFTALMOLOGIJA

Briga o očima vašeg ljubimca…

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak
} 08-20h

Subota i nedjelja
} 09-13h

Blagdani i praznici
} 09-11h

Najbolji prijatelji Vašeg najboljeg prijatelja.

Adresa

I Pile 33,
10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon

01 6145 440

Pišite nam na e-mail

info@markovic.hr

Hitna veterinarska ambulanta
0-24h

Kućne posjete veterinara - prema dogovoru

Skip to content