O nama

Najbolji prijatelji Vašeg najboljeg prijatelja

Specijalističke veterinarske ambulante Marković osnovane su 1992.godine kao jedna od prvih privatnih veterinarskih praksi u Hrvatskoj.
Već više od 30 godina, stručno, ljubazno i predano, svoje bogato znanje primjenjujemo na svaki slučaj i svakom problemu zbog kojeg nam se s povjerenjem obratite pristupamo na jednak način. Za nas ne postoji “mali problem”.

Specijalističke veterinarske ambulante Marković

Od početka nam je misija, kao iskrenim prijateljima životinja, podizanje kvalitete života kućnih ljubimaca. Trudimo se ponuditi savjete, optimalnu preventivnu skrb i cijepljenja, kao i vrhunsku medicinsku praksu te dostupno suvremno liječenje.

Naš posao nije samo liječiti vašeg ljubimca kada se ne osjeća dobro, već i pomoći vam da bude što duže sretan i zdrav.

Naša moderna i suvremeno opremljena ambulanta omogućuje nam da svakom pacijentu pružimo naprednu i kvalitetnu skrb na način pun poštovanja, suosjećanja i ljubavi.

Kako bi u svemu navedenom bili što bolji i u korak s napretkom veterinarske medicine, kontinuirano se educiramo i pratimo najnovije znanstvene spoznaje te usko surađujemo s priznatim stručnjacima i institucijama u regiji i svijetu.

Očekujemo Vas!

Specijalističke-veterinarske-ambulante-Marković-Usluge-Prevencija-Cjepljenje

Naš tim

Igor Marković, dr. med. vet.

Poziv veterinara odabrao je još 1979. kada je u rodnom Splitu upisao srednju Veterinarsku školu. Nastavio se razvijati upisom na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1983. godine te poslijediplomskim studijem i kontinuiranim educiranjem i usavršavanjem u oblastima rada male prakse u veterini.

Od prvog dana rada, dok je liječenje kućnih ljubimaca u Hrvatskoj bilo u povojima, pokrivao je sve segmente male prakse, da bi se kroz nadolazeće godine profilirao kao vrstan kirurg i porodiljac.

Među osnivačima je Udruženja veterinara male prakse i na toj poziciji se ustrajno, zajedno s kolegama, borio za dignitet i napredovanje struke te ga se može smatrati i jednim od začetnika male prakse na ovim prostorima.

Željka Starčević, dr. med. vet.

Po završetku 5. Gimnazije u Zagrebu, upisuje Veterinarski fakultet na kojem i diplomira 1993. Po završetku fakulteta počinje stažirati u veterinarskoj praksi i paralelno vodi emisiju o kućnim ljubimcima na OTV.

Nakon završetka staža zapošljava se u Specijalističkim veterinarskim ambulantama Marković gdje radi do današnjeg dana. Od početka je područje interesa interna medicina, no s vremenom se fokusira na dermatologiju i endokrinologiju kao područja posebnog interesa.

Unutar ESAVS (The European school for advanced veterinary studies) završava edukaciju iz područja dermatologije, te je član ESVD (European society of veterinary dermatology).

Jedna je od osnivača Veterinarske dermatološke sekcije unutar HVK., i aktivno sudjeluje u njenom radu u vidu organizacije radionica, od kojih je zadnja Veterinarska dermatološka konferencija s citološkom radionicom u Šibeniku 2022. Također, sudjelovala je u organizaciji Europskog veterinarskog kongresa u Dubrovniku 2018. kao član lokalnog organizacijskih odbora.

Pored svega kao pozvani predavač sudjeluje u kontinuiranoj edukaciji kolega, što joj pričinja posebno zadovoljstvo, te je kroz protekle godine održala niz predavanja unutar Hrvatske, ali i Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine na temu dermatologije.

Božica Pernarić, dr. med. vet.

Nakon završetka srednje veterinarske škole u Križevcima – smjer veterinarski tehničar upisuje Veterinarski fakultet u Zagrebu.

Po završetku studija stažira u Specijalističkim veterinarskim ambulantama Marković te od 2001. godine postaje stalni član tima. Kroz rad, usmjerava se u područje kardiologije malih životinja i uzv. Dijagnostike a 2009.godine završava individualno specijalističko strukovno obrazovanje na području kardiologije, na Klinici za male životinje veterinarskog fakulteta u Ljubljani.

Tijekom godina sudjeluje na brojnim specijalističkim inozemnim i domaćim seminarima i stručnim edukacijama.

Specijalisticke-Veterinarske-Ambulante-Markovic-tim_dr-med-vet-Katarina-Marjanovic

Katarina Marjanović, dr. med. vet.

Diplomirala je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu 2019. godine. Za vrijeme studija volontirala je na klinikama Veterinarskog fakulteta te bila demonstrator na predmetima Fiziologija domaćih životinja I i II te Porodiljstvo i reprodukcija domaćih životinja I i II.

Stručnu kliničku praksu obavlja u sklopu ERASMUS+ programa na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Ghentu u Belgiji. Odmah po završetku studija zapošljava se na Internship program Veterinarskog fakulteta gdje stiče iskustvo na Klinici za Unutarnje bolesti, Klinici za Kirurgiju, oftalmologiju i ortopediju, Klinici za porodništvo i reprodukciju i Klinici za zarazne bolesti.

Po završetku Internship programa postaje stalan dio tima Specijalističkih veterinarskih ambulanti Marković. Uže područje interesa i usavršavanja joj je interna medicina s posebnim naglaskom na bolesti urogenitalnog trakta i dermatologiju.

Sudjeluje na brojnim domaćim i inozemnim kongresima i seminarima. U slobodno vrijeme voli putovati, bavi se sportom i planinarenjem.

Antonia Dravinski, dr. med. vet.

Diplomirala je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu 2018. godine. Tijekom studija volontirala je na Klinici za porodiljstvo i reprodukciju četiri godine. Odmah po završetku studija zapošljava se u ambulanti za male životinje, te je od 2021. godine stalni član tima Specijalističkih veterinarskih ambulanti Marković .

Polja interesa su kirurgija, stomatologija i porodiljstvo. Položila je državni ispit 2021. godine, te stekla status ovlaštenog veterinara. Daljnju edukaciju nastavlja u vidu Specijalističkog poslijediplomskog studija iz kirurgije, anesteziologije i veterinarske stomatologije na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Slobodno vrijeme provodi sa svoja dva psa, kujice kavalir španijela kralja Charlesa, Blue i Ginny.

Marin Mazić, dr. med. vet.

Nakon završetka srednje Medicinske škole u Rijeci – smjer veterinarski tehničar upisuje Veterinarski fakultet u Sarajevu. Potom se prebacuje na Veterinarski fakultet u Zagrebu na kojem diplomira 2021. godine na temu “Principi veterinarske kirurške onkologije” na Klinici za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju.

Za vrijeme fakultetskih dana bio je demonstrator na Zavodu za bolesti peradi s klinikom te član USVM-a. Sudjelovao je kao volonter organizator na XV. Europskoj peradarskoj konferenciji.

Završetkom studija, zapošljava se u ambulanti gdje stječe iskustvo u svakodnevnoj praksi. Odlučuje svoje područje interesa usmjeriti prema općoj kirurgiji i oftalmologiji.

U slobodno vrijeme bavi se sportom te ide na pub kvizove.

Bojana Vinčić, dr. med. vet.

Iskusni veterinar i stručnjak u području kirurgije i anesteziologije, zaslužna za edukaciju iz područja anesteziologije.

Sandra Mišić Ivšić, vet. teh.

Nakon završene srednje veterinarske škole u Zagrebu postaje prvi zaposlenik ambulante 1992.godine.

Od osnivanja ambulante uz dr. Markovića stasava u vrsnog tehničara, čiji posao uvelike nadilazi zadanu struku.

Lucija Sučić, vet. teh.

Završila je Srednju gospodarsku školu u Križevcima u smjeru veterinarskog tehničara gdje je maturirala na temu ”Kastracija psa”.

Stažirala je u Veterinarskoj stanici Bjelovar , nakon čega se priključuje timu Specijalističkih veterinarskih ambulanti Marković. Tijekom školovanja i prakse najveći interes pokazala je u polju kirurgije i anesteziologije.

Kontinuiranim je radom i učenjem postala vrstan tehničar koji pokriva sve segmente svog područja rada, s dodatnim usmjeravanjem u smjeru anesteziološkog tehničara.

Kao anesteziološki tehničar kontinuirano nadopunjuje svoje znanje na raznim edukacijama i webinarima. Osim u učenju, svoje slobodno vrijeme provodi čitajući, voli provoditi vrijeme u prirodi i pronalazi mir u meditaciji.

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak
} 08-20h

Subota i nedjelja
} 09-13h

Blagdani i praznici
} 09-11h

Najbolji prijatelji Vašeg najboljeg prijatelja.

Adresa

I Pile 33,
10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon

01 6145 440

Pišite nam na e-mail

info@markovic.hr

Hitna veterinarska ambulanta
0-24h

Kućne posjete veterinara - prema dogovoru

Skip to content