Stomatologija

Kvalitetnom veterinarskom stomatološkom skrbi potičemo dugovječnost i poboljšanu kvalitetu života kućnih ljubimaca

Jedan od prvih znakova da vaš ljubimac ima paradontnu ( zubnu) bolest je loš zadah iz usta. Ukoliko ste primjetili da vaša mačka ili pas imaju loš zadah , nakupljeni žuti kamenac na zubima, te crvene i natečene desni, vrijeme je za stomatološki pregled vašeg ljubimca.

Pretrage koje je u veterinarskoj ambulanti potrebno napraviti, uz stomatološki pregled, uglavnom uključuju rtg glave (donja i gornja čeljust, nosni prohodi) te pojedinačni rtg zuba.
Takve je pretrage potrebno napraviti dok je ljubimac u sedaciji.

Nakon dijagnostike, ukoliko postoji proces, uglavnom se sanira u istoj anesteziji. Za ovako intenzivne pretrage, u dogovoru s veterinarom , potrebno je ljubimca pripremiti adekvatnom antibiotskom terapijom.

Stomatološke usluge:

  • stomatološki pregled usne šupljine
  • ultrazvučno čišćenje zubnog kamenca
  • poliranje
  • ekstrakcija zubi
  • liječenje periodontalnih stanja.
Specijalističke-Veterinarske-Ambulante-Marković-Usluge-Stomatologija-Mačka

Bolest zuba je bolno stanje koje nastaje kada se bakterije, plak i kamenac nakupe na zubima i zarobe ispod ruba desni. Bakterije koje uzrokuju infekciju, vremenom mogu ući u krvotok koji im omogućuje pristup svim glavnim tjelesnim organima i  sustavima.

Što se prije počne s liječenjem otkrivene bolesti zuba , spriječit će se njeno napredovanje, te  nastanak kroničnog bola i upale.

Zubna ili paradontna bolest se može javiti u ranim stadijima života ljubimca, i zbog toga se stomatološki pregled preporučuje uvrstiti u dio redovitog preventivnog pregleda ljubimca.  Znaci koji nam prvi ukazuju da problem postoji pored lošeg zadaha ljubimca je i nakupljanje žutog kamenca na zubima te crvene i natečene desni.

Ukoliko se bolest zuba otkrije kasnije,nakon što su  kamenac, plak i nakupljanja bakterija godinama uzrokovale infekciju i upalu, vaš je ljubimac već razvio kroničnu bol, koju vrlo vješto zna skriti, te ćete često, umjesto ga odvesti veterinaru, pomisliti kako je vaš vjerni krzneni prijatelj postao razdražljiv ili letargičan,da mu je smanjen apetit  itd, a to su sve  promjene koje možete pripisati i drugim čimbenicima. No, nakon stomatološkog pregleda i pravilnog liječenja, ljubimci će, nakon što im bol nestane, ponovno postati aktivni, zdravi i sretni.

Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti te je tako i kućna njega vrlo bitan dio brige o oralnom zdravlju vašeg ljubimca. Pranje zuba, svakodnevno, vašeg psa ili mačkemože spriječiti potencijalno skupo liječenje te očuvati njihovo oralno zdravlje, i nije uopće teško, a  postoje i posebne zubne paste sa raznim okusima. Vrlo je važno znati da se za ljubimce ne smije koristiti  pastu za zube namjenjenu ljudima jer  može sadržavati sastojke poput ksilitola koji su toksični za životinje.

PREVENCIJA

Cjepljenje, zaštita od parazita i preventivni pregledi…

DIJAGNOSTIKA

Dijagnozu i liječenje utvrđujemo nizom dijagnostičkih metoda…

DERMATOLOGIJA

U našoj dermatološkoj ambulanti pružamo veliku mogućnost dijagnostike i liječenja bolesti kože, dlake, uha i noktiju…

INTERNA MEDICINA

Interna medicina pokriva liječenje bolesti dišnog, probavnog, kardiovaskularnog, urinarnog, endokrinološkog, imunološkog i neurološkog sustava te bolesti krvi i kože..

KARDIOLOGIJA

Kardiologija je subspecijalističko područje interne medicine koje obuhvaća bolesti i liječenje srca i krvnih žila…

ENDOKRINOLOGIJA

Endokrinologija pasa i mačaka bavi se dijagnostikom i liječenjem različitih vrsta organa koji proizvode hormone u tijelu….

KIRURGIJA

U kirurškoj sali naše ambulante svakodnevno radimo zahvate iz područja kirurgije mekih česti i elektivne zahvate kastracije muških i ženskih životinja…

PORODILJSTVO/REPRODUKTIVNO ZDRAVLJE

U sklopu Specijalističkih veterinarskih ambulanti Marković vodimo kompletnu brigu o reproduktivnom sustavu vaših ljubimaca. …

MIKROČIPIRANJE

Mikročip je malena kapsula ovalnog oblika veličine zrna riže, napravljena od stabilnog, čvrstog materijala i potpuno je neopasna za pse….

OFTALMOLOGIJA

Briga o očima vašeg ljubimca…

ZDRAVSTVENI CERTIFIKATI

Zdravstveni veterinarski pregledi kućnih ljubimaca izvode se u svrhu rane detekcije nasljednih bolesti, a rezultati pretrage bilježe se na službenom certifikatu…

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak
} 08-20h

Subota i nedjelja
} 09-13h

Blagdani i praznici
} 09-11h

Najbolji prijatelji Vašeg najboljeg prijatelja.

Adresa

I Pile 33,
10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon

01 6145 440

Pišite nam na e-mail

info@markovic.hr

Hitna veterinarska ambulanta
0-24h

Kućne posjete veterinara - prema dogovoru

Skip to content