Mikročipiranje

Mikročipiranjem kućnih ljubimaca pružamo oblik njihove trajne identifikacije

Mikročip je malena kapsula ovalnog oblika veličine zrna riže, napravljena od stabilnog, čvrstog materijala i potpuno je bezopasna za pse.

Aplicira se psima pomoću posebnog sterilnog aplikatora, a za psa je zahvat gotovo bezbolan. Mikročip sadrži jedinstveni identifikacijski broj koji se može očitati samo pomoću čitača kojega ima svaka veterinarska služba.

Kada se psu čitačem prelazi preko dlake na mjestu gdje je mikročip stavljen, na ekranu čitača se pokazuje broj.

U našoj ambulanti moguće je obaviti mikročipiranje, nakon čega se podaci o punoljetnom vlasniku i ljubimcu upisuju u bazu podataka jedinstvenu za cijelo područje Republike Hrvatske.

Identifikacijski broj unesen u zaštićenu bazu podataka otkriva podatke o vlasniku (adresa, broj telefona, OIB i sl.) kao i osnovne informacije o ljubimcu te podatke o obavljenoj kastraciji, cijepljenju i sl.

U slučaju pronalaska psa, ovlaštene osobe, odnosno skloništa i veterinarske ambulante, imaju pravo provjeriti identifikacijski broj psa i tko mu je vlasnik.

Specijalističke veterinarske ambulante Marković Usluge - Mikročipiranje - Čitač
Mikročipiranje se obavlja samo jednom, a u slučaju promjene vlasnika mijenjaju se podaci u bazi i ostaju podaci o prethodnim vlasnicima, zbog čega je važno da se veterinari obavijeste o svakoj promjeni podataka.
Ogrlice i markice koje psi nose oko vrata lako se mogu skinuti, pa je u tome slučaju nemoguće prepoznati odakle pas dolazi i čiji je. Stoga je mikročipiranje od velike važnosti prilikom nalaženja vlasnika napuštenih ili odlutalih pasa, čime se ujedno sprječava nekontrolirano razmnožavanje ljubimaca. Posebno je korisno u skloništima za napuštene životinje, jer omogućava da se psi s ugrađenim mikročipom odmah vrate vlasnicima.

Ljubimcu s ugradjenim mikročipom uvijek se može pronaći vlasnik, što može odvratiti pojedince od namjere napuštanja ljubimaca, s obzirom da je napuštanje kažnjivo novčanom kaznom do 15.000 kuna.

Pravilnikom o označavanju pasa je obvezno označavanje svih pasa starijih od 90 dana.

PREVENCIJA

Cjepljenje, zaštita od parazita i preventivni pregledi…

DIJAGNOSTIKA

Dijagnozu i liječenje utvrđujemo nizom dijagnostičkih metoda…

DERMATOLOGIJA

U našoj dermatološkoj ambulanti pružamo veliku mogućnost dijagnostike i liječenja bolesti kože, dlake, uha i noktiju…

INTERNA MEDICINA

Interna medicina pokriva liječenje bolesti dišnog, probavnog, kardiovaskularnog, urinarnog, endokrinološkog, imunološkog i neurološkog sustava te bolesti krvi i kože..

KARDIOLOGIJA

Kardiologija je subspecijalističko područje interne medicine koje obuhvaća bolesti i liječenje srca i krvnih žila…

ENDOKRINOLOGIJA

Endokrinologija pasa i mačaka bavi se dijagnostikom i liječenjem različitih vrsta organa koji proizvode hormone u tijelu….

KIRURGIJA

U kirurškoj sali naše ambulante svakodnevno radimo zahvate iz područja kirurgije mekih česti i elektivne zahvate kastracije muških i ženskih životinja…

PORODILJSTVO/REPRODUKTIVNO ZDRAVLJE

U sklopu Specijalističkih veterinarskih ambulanti Marković vodimo kompletnu brigu o reproduktivnom sustavu vaših ljubimaca. …

STOMATOLOGIJA

Kvalitetnom veterinarskom stomatološkom skrbi potičemo dugovječnost i poboljšanu kvalitetu života kućnih ljubimaca….

OFTALMOLOGIJA

Briga o očima vašeg ljubimca…

ZDRAVSTVENI CERTIFIKATI

Zdravstveni veterinarski pregledi kućnih ljubimaca izvode se u svrhu rane detekcije nasljednih bolesti, a rezultati pretrage bilježe se na službenom certifikatu…

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak
} 08-20h

Subota i nedjelja
} 09-13h

Blagdani i praznici
} 09-11h

Najbolji prijatelji Vašeg najboljeg prijatelja.

Adresa

I Pile 33,
10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon

01 6145 440

Pišite nam na e-mail

info@markovic.hr

Hitna veterinarska ambulanta
0-24h

Kućne posjete veterinara - prema dogovoru

Skip to content