Kako pripremiti ljubimca za veterinarski pregled?

Ukoliko se spremate s vašim ljubimcem posjetiti veterinarsku ambulantu bilo bi dobro znati na što obratiti pažnju prije nego dođete.

Zakažite termin veterinarskog pregleda

S obzirom da određene pretrage zahtijevaju nešto više vremena, preporučamo vam zakazati termin jer će se na taj način veterinar moći u potpunosti posvetiti vašem kućnom ljubimcu i vama.

Pripremite dokumentaciju prije veterinarskog pregleda

Prilkom dolaska na veterinarski pregled ponesite sa sobom njegovu knjižicu, te eventualnu postojeću dokumentaciju (krvna slika, nalaz urina, nalaz RTG/UZV, popis terapije ukoliko je uzima i sl.). Savjetujemo također da zapišete i vaša pitanja i/ili zapažanja jer se puno puta svima nama u sličnim situacijama dogodi da jednostavno zaboravimo što smo sve htjeli pitati.

Posavjetujte se s veterinarom o specifičnoj pripremi

Određene pretrage traže i posebnu pripremu. Primjerice, za UZV pretragu mokraćnog mjehura mjehur mora biti pun, ukoiko ljubimac mora biti u narkozi ne smije ništa jesti par sati prije toga i slično. To će vam vaš veterinar svakako napomenuti. Ukoliko niste sigurni oko naputaka, nemojte se ustručavati ponovo pitati ili tražiti dodatno pojašnjenje, jer će se na taj način izbjeći moguće odgađanje pregleda i dodatni stres.

Pripazite na vrijeme veterinarskog pregleda

Ukoliko se radi o pretragama krvi nije nevažno da li pacijent mora biti natašte ili ne jer rezultati neki put ovise upravo o tome. Također, ukoliko je vaš ljubimac na određenoj terapiji (phenobarbiton za liječenje epilepsije, terapija za bolesti nadbubrežne žlijezde i štitnjače) i želimo provjeriti njenu učinkovitost, krv se mora uzimati u točno određeno vrijeme.

Izbjegavajte veće napore svog ljubimca

Na kraju, preporučamo da prije dolaska na pregled izbjegavate veće napore vaših ljubimaca u smislu dugih šetnji, trčanja, i sličnih aktivnosti, jer sve to može utjecati na rezultate željenih pretraga.

Prijavite Vašeg ljubimca za veterinarski pregled

Najbolji prijatelji Vašeg najboljeg prijatelja.

Adresa

I Pile 33,
10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon

01 6145 440

Pišite nam na e-mail

info@markovic.hr

Hitna veterinarska ambulanta
0-24h

Kućne posjete veterinara - prema dogovoru

Podijeli
Skip to content